Go Back
+ servings
taartdeeg-recept

Taartdeeg Recept

Een eenvoudig recept voor het maken van taartdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Totale Tijd: 15 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud en in blokjes
  • 1 snufje Zout
  • 60 ml Water koud

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en het zout in een mengkom.
  2. 2. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  3. 3. Voeg het koude water beetje bij beetje toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. 4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 10mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pie Dough, Taartdeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!