Ga terug
+ servings
taartachtige-suikerkoekjes-recept

Taartachtige Suikerkoekjes Recept

Heerlijke taartachtige suikerkoekjes die perfect zijn voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale Tijd: 27 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 100 g Boter op kamertemperatuur
  • 1 stuk Ei
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. In een grote mengkom, klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel.
  5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer 1 cm dikte.
  6. Snijd de koekjes uit met een koekjesvorm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 30mg | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!