Steakhouse Tarwe Brood Recept
Een heerlijk tarwe brood recept geïnspireerd door de klassieke steakhouse stijl.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Tarwebloem
- 300 ml Water lauw
- 7 g Droge gist
- 10 g Zout
- 30 ml Olijfolie
- 10 g Suiker
Verwarm de oven voor op 220°C.
Los de gist en suiker op in het lauwe water en laat 10 minuten staan.
Doe de bloem en zout in een mengkom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe.
Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
Laat het deeg rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
Druk het deeg plat en vorm het tot een brood. Leg het op een bakplaat.
Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of tot het goudbruin is.
Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Steakhouse, Tarwe Brood, Wheat Bread