Go Back
+ servings
spinazie-ricotta-bladerdeeg-quiches-recept

Spinazie Ricotta Bladerdeeg Quiches Recept

Een heerlijk recept voor kleine quiches met spinazie en ricotta, perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 40 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg ontdooid
  • 200 g spinazie vers
  • 250 g ricotta
  • 2 stuks eieren
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed het muffinblik met bladerdeeg.
  3. Bak de spinazie kort in een pan tot deze geslonken is.
  4. Mix in een kom de ricotta, eieren, Parmezaanse kaas, zout en peper.
  5. Voeg de spinazie toe aan het ricottamengsel en roer goed door.
  6. Vul de bladerdeegvormpjes met het mengsel.
  7. Bak de quiches 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de quiches iets afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Quiche, Spinach, Ricotta / Quiche, Spinazie, Ricotta
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!