Ga terug
+ servings
spelt-pizza-deeg-recept

Spelt Pizza Deeg Recept

Een eenvoudig recept voor spelt pizza deeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 g speltmeel
  • 300 ml warm water
  • 7 g droge gist
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie

Instructies 

  1. Doe het speltmeel in een mengkom.
  2. Voeg de droge gist en zout toe en meng goed.
  3. Giet het warme water en de olijfolie erbij en kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat.
  7. Beleg de pizza naar wens en bak 10-12 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Spelt Pizza
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!