Ga terug
+ servings
snickerdoodle-koekjes-recept

Snickerdoodle Koekjes Recept

Heerlijke, zachte koekjes met een kaneelsuikerlaagje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Koekjesdeeg

  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout

Kaneelsuikerlaagje

  • 50 g suiker
  • 1 tl kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en suikers luchtig in een grote mengkom.
  3. Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix goed.
  4. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een deeg.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg.
  6. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 70mg | Potassium: 40mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 12g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Snickerdoodle, Kaneelkoekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!