Sint-jakobsschelpen in deeg met kreeftensaus recept
Heerlijke sint-jakobsschelpen in een knapperig deeg met een rijke kreeftensaus.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 8 pieces Sint-jakobsschelpen
- 1 sheet Puff pastry
- 200 ml Kreeftensaus
- 1 tablespoon Butter
- 1 tablespoon Flour
- 100 ml Cream
- to taste Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit en snijd in vierkanten. Plaats een sint-jakobsschelp in het midden van elk vierkant en vouw het deeg eromheen.
Bak de pakketjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg de kreeftensaus en room toe, en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de sint-jakobsschelpen met de kreeftensaus.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Scallops, Sint-jakobsschelpen