Ga terug
+ servings
sint-jakobsschelpen-in-deeg-met-kreeftensaus-recept

Sint-jakobsschelpen in deeg met kreeftensaus recept

Heerlijke sint-jakobsschelpen in een knapperig deeg met een rijke kreeftensaus.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 8 pieces Sint-jakobsschelpen
  • 1 sheet Puff pastry
  • 200 ml Kreeftensaus
  • 1 tablespoon Butter
  • 1 tablespoon Flour
  • 100 ml Cream
  • to taste Salt and pepper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd in vierkanten. Plaats een sint-jakobsschelp in het midden van elk vierkant en vouw het deeg eromheen.
  3. Bak de pakketjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg de kreeftensaus en room toe, en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de sint-jakobsschelpen met de kreeftensaus.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Scallops, Sint-jakobsschelpen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!