Ga terug
+ servings
sandwichbroodjes-recept

Sandwichbroodjes Recept

Een eenvoudig en lekker recept voor zelfgemaakte sandwichbroodjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Lunch, Lunch
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 300 ml Water Lauw
  • 7 g Gist Droog
  • 10 g Zout
  • 20 g Suiker
  • 30 g Boter Gesmolten

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout en de suiker toe.
  3. Los de gist op in het lauwe water en voeg dit toe aan de bloem.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.
  5. Laat het deeg 10 minuten rusten.
  6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
  7. Leg de bolletjes op een bakplaat en laat ze nog 10 minuten rijzen.
  8. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Sandwich, Broodjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!