Sandwichbroodjes Recept
Een eenvoudig en lekker recept voor zelfgemaakte sandwichbroodjes.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Bloem
- 300 ml Water Lauw
- 7 g Gist Droog
- 10 g Zout
- 20 g Suiker
- 30 g Boter Gesmolten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout en de suiker toe.
Los de gist op in het lauwe water en voeg dit toe aan de bloem.
Voeg de gesmolten boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.
Laat het deeg 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes op een bakplaat en laat ze nog 10 minuten rijzen.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten goudbruin.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg