Rozemarijnbrood Recept
Heerlijk rozemarijnbrood, perfect voor bij soep of als bijgerecht.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 500 g Bloem
- 10 g Zout
- 7 g Droge gist
- 300 ml Lauw water
- 2 el Olijfolie
- 2 takjes Rozemarijn gehakt
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de gist toe aan het lauwe water en roer goed.
Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
Voeg de gehakte rozemarijn toe en kneed nogmaals goed door.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
Rol het deeg uit en vorm een brood. Leg het op een bakplaat en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.3g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg