Ga terug
+ servings
rozemarijnbrood-recept

Rozemarijnbrood Recept

Heerlijk rozemarijnbrood, perfect voor bij soep of als bijgerecht.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Side Dish, Bijgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Lauw water
  • 2 el Olijfolie
  • 2 takjes Rozemarijn gehakt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de gist toe aan het lauwe water en roer goed.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Voeg de gehakte rozemarijn toe en kneed nogmaals goed door.
  5. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
  6. Rol het deeg uit en vorm een brood. Leg het op een bakplaat en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.3g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!