Go Back
+ servings
roomkaasbroodrecept

Roomkaasbroodrecept

Een heerlijk recept voor roomkaasbrood, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 250 g Roomkaas
  • 1 tl Zout
  • 1 el Suiker
  • 1 pakje Gist
  • 300 ml Water lauw

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom, meng bloem, zout, suiker en gist.
  3. Voeg de roomkaas en het lauwe water toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  4. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette bakvorm.
  6. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!