Roomkaasbroodrecept
Een heerlijk recept voor roomkaasbrood, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Bloem
- 250 g Roomkaas
- 1 tl Zout
- 1 el Suiker
- 1 pakje Gist
- 300 ml Water lauw
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
In een grote kom, meng bloem, zout, suiker en gist.
Voeg de roomkaas en het lauwe water toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette bakvorm.
Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg