Ga terug
+ servings
roomkaas-pound-cake-recept

Roomkaas Pound Cake Recept

Een heerlijke en eenvoudige roomkaas pound cake recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 225 g Boter op kamertemperatuur
  • 225 g Roomkaas op kamertemperatuur
  • 400 g Suiker
  • 4 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 250 g Bloem gezeefd
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Klop de boter en roomkaas samen tot een romig geheel.
  3. Voeg de suiker toe en klop tot het licht en luchtig is.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging.
  5. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
  6. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
  7. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  8. Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 125mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pound Cake, Roomkaas Cake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!