Roomkaas Pound Cake Recept
Een heerlijke en eenvoudige roomkaas pound cake recept.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 225 g Boter op kamertemperatuur
- 225 g Roomkaas op kamertemperatuur
- 400 g Suiker
- 4 Eieren
- 1 tl Vanille-extract
- 250 g Bloem gezeefd
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Zout
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
Klop de boter en roomkaas samen tot een romig geheel.
Voeg de suiker toe en klop tot het licht en luchtig is.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging.
Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 125mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Pound Cake, Roomkaas Cake