Go Back
+ servings
roomkaas-koekjes-recept

Roomkaas Koekjes Recept

Heerlijke roomkaas koekjes die smelten in je mond.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 12 minutes
Totale Tijd: 27 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 225 g Roomkaas
  • 225 g Boter op kamertemperatuur
  • 200 g Suiker
  • 1 tl Vanille-extract
  • 250 g Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel.
  3. Voeg de suiker en vanille-extract toe en mix goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het roomkaasmengsel.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat.
  6. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 100mg | Potassium: 30mg | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!