Roomkaas Koekjes Recept
Heerlijke roomkaas koekjes die smelten in je mond.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 225 g Roomkaas
- 225 g Boter op kamertemperatuur
- 200 g Suiker
- 1 tl Vanille-extract
- 250 g Bloem
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Zout
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel.
Voeg de suiker en vanille-extract toe en mix goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het roomkaasmengsel.
Maak kleine balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 100mg | Potassium: 30mg | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg