Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Roomkaas Koekjes Recept
Heerlijke roomkaas koekjes die smelten in je mond.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
15
minutes
mins
Kooktijd:
12
minutes
mins
Totale Tijd:
27
minutes
mins
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
Dutch/Nederlands
Porties:
24
koekjes
Calorieën:
150
kcal
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
225
g
Roomkaas
225
g
Boter
op kamertemperatuur
200
g
Suiker
1
tl
Vanille-extract
250
g
Bloem
1
tl
Bakpoeder
0.5
tl
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel.
Voeg de suiker en vanille-extract toe en mix goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het roomkaasmengsel.
Maak kleine balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Voedingswaarde
Calories:
150
kcal
|
Carbohydrates:
15
g
|
Protein:
2
g
|
Fat:
9
g
|
Saturated Fat:
5
g
|
Cholesterol:
30
mg
|
Sodium:
100
mg
|
Potassium:
30
mg
|
Sugar:
10
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
0.5
mg
Trefwoorden
Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!