Ga terug
+ servings
ricotta-pannenkoeken-recept

Ricotta Pannenkoeken Recept

Heerlijke en luchtige pannenkoeken gemaakt met ricotta.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 250 g Ricotta
  • 150 g Bloem
  • 2 Eieren
  • 250 ml Melk
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Suiker
  • 1 el Boter Gesmolten

Instructies 

  1. In een grote kom, meng de ricotta, eieren, melk en gesmolten boter.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en suiker toe. Meng tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
  4. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak tot er belletjes verschijnen. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
  5. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer warm met je favoriete toppings.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!