Ricotta Koekjes Recept
Heerlijke en zachte koekjes gemaakt met ricotta kaas, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 250 g Ricotta
- 100 g Suiker
- 1 stuk Ei
- 200 g Bloem
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 50 g Boter gesmolten
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
In een grote mengkom, meng de ricotta, suiker en ei tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en meng goed.
Roer de gesmolten boter erdoor tot alles goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het deeg in kleine hoopjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot ze licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg