Go Back
+ servings
ricotta-koekjes-recept

Ricotta Koekjes Recept

Heerlijke en zachte koekjes gemaakt met ricotta kaas, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Italiaans, Italian
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Ricotta
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 200 g Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • 50 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. In een grote mengkom, meng de ricotta, suiker en ei tot een glad mengsel.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Roer de gesmolten boter erdoor tot alles goed gemengd is.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het deeg in kleine hoopjes op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot ze licht goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!