Go Back
+ servings
restjes-aardappelpannenkoeken-recept

Restjes Aardappelpannenkoeken Recept

Een heerlijk recept om restjes aardappelen om te toveren in smakelijke pannenkoeken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Gekookte aardappelen restjes
  • 2 Eieren
  • 100 g Bloem
  • 100 ml Melk
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 2 el Boter voor bakken

Instructies 

  1. Stamp de gekookte aardappelen fijn in een mengkom.
  2. Voeg de eieren, bloem, melk, zout en peper toe. Meng goed tot een glad beslag.
  3. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
  5. Herhaal tot al het beslag op is. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 6g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Potato Pancakes, Aardappelpannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!