Ga terug
+ servings
reeses-pindakaas-cupcake-recept

Reese's Pindakaas Cupcake Recept

Heerlijke cupcakes met de smaak van Reese's pindakaas cups.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Cupcakes

  • 120 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 120 ml Melk
  • 60 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 stuk Ei

Topping

  • 200 g Pindakaas
  • 100 g Poedersuiker
  • 60 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats cupcakevormpjes in een muffinvorm.
  2. In een grote kom, meng bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg melk, olie, vanille-extract en ei toe. Mix tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  5. Bak 18-20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  7. Voor de topping, meng pindakaas, poedersuiker en melk tot een glad mengsel.
  8. Versier de afgekoelde cupcakes met de pindakaastopping.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcake, Pindakaas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!