Recept voor Hot Cross Buns
Heerlijke Hot Cross Buns, perfect voor Pasen.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Bloem
- 75 g Suiker
- 10 g Zout
- 10 g Gist
- 300 ml Melk
- 50 g Boter
- 1 stuk Ei
- 100 g Rozijnen
- 1 tl Kaneel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Mix bloem, suiker, zout, gist, en kaneel in een kom.
Verwarm de melk en boter tot de boter gesmolten is. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg in 12 stukken en vorm er bolletjes van. Leg ze op een bakplaat.
Bak de bolletjes 25 minuten in de oven.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Hot Cross Buns, Hot Cross Buns