Go Back
+ servings
recept-voor-hot-cross-buns

Recept voor Hot Cross Buns

Heerlijke Hot Cross Buns, perfect voor Pasen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totale Tijd: 45 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: British, Brits
Porties: 12 stuks
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 75 g Suiker
  • 10 g Zout
  • 10 g Gist
  • 300 ml Melk
  • 50 g Boter
  • 1 stuk Ei
  • 100 g Rozijnen
  • 1 tl Kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Mix bloem, suiker, zout, gist, en kaneel in een kom.
  3. Verwarm de melk en boter tot de boter gesmolten is. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
  4. Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
  5. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  6. Verdeel het deeg in 12 stukken en vorm er bolletjes van. Leg ze op een bakplaat.
  7. Bak de bolletjes 25 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Hot Cross Buns, Hot Cross Buns
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!