Recept voor Bladerdeeg met Wilde Paddenstoelen
Een heerlijk recept voor bladerdeeg gevuld met wilde paddenstoelen.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 1 pak bladerdeeg ontdooid
- 400 g wilde paddenstoelen in plakjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 stuk ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 ml slagroom
- 1 stuk ei losgeklopt
- zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de wilde paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de slagroom toe en laat het mengsel indikken. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat en verdeel het paddenstoelenmengsel over de vellen.
Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en bestrijk met het losgeklopte ei.
Bak in de oven gedurende 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Calories: 400kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg