Ga terug
+ servings
recept-voor-bladerdeeg-met-wilde-paddenstoelen

Recept voor Bladerdeeg met Wilde Paddenstoelen

Een heerlijk recept voor bladerdeeg gevuld met wilde paddenstoelen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 400 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg ontdooid
  • 400 g wilde paddenstoelen in plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 stuk ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 ml slagroom
  • 1 stuk ei losgeklopt
  • zout en peper naar smaak

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de wilde paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de slagroom toe en laat het mengsel indikken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat en verdeel het paddenstoelenmengsel over de vellen.
  6. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en bestrijk met het losgeklopte ei.
  7. Bak in de oven gedurende 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Voedingswaarde

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bladerdeeg, Puff Pastry
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!