Ga terug
+ servings
pretzelkorst-recept

Pretzelkorst Recept

Een heerlijke en knapperige pretzelkorst die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Snack, Tussendoortje
Keuken: Duits, German
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 10 g Zout
  • 300 ml Lauw water
  • 50 g Boter gesmolten
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 el Grof zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. In een grote mengkom, combineer bloem, droge gist en zout.
  3. Voeg het lauwe water en de gesmolten boter toe. Kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm pretzels.
  6. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg bakpoeder toe.
  7. Doop elke pretzel kort in het kokende water en leg ze op een bakplaat.
  8. Bestrooi de pretzels met grof zout en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 500mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pretzel, Pretzelkorst
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!