Pretzelkorst Recept
Een heerlijke en knapperige pretzelkorst die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 500 g Bloem
- 7 g Droge gist
- 10 g Zout
- 300 ml Lauw water
- 50 g Boter gesmolten
- 1 el Bakpoeder
- 1 el Grof zout
Verwarm de oven voor op 220°C.
In een grote mengkom, combineer bloem, droge gist en zout.
Voeg het lauwe water en de gesmolten boter toe. Kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm pretzels.
Breng water aan de kook in een grote pan en voeg bakpoeder toe.
Doop elke pretzel kort in het kokende water en leg ze op een bakplaat.
Bestrooi de pretzels met grof zout en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 500mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg