Ga terug
+ servings
poundcake-cupcakes-recept

Poundcake Cupcakes Recept

Heerlijke poundcake cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 12 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinblik in of gebruik papieren vormpjes.
  2. Klop de boter en suiker romig in een mengkom.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan het beslag. Meng goed.
  5. Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Poundcake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!