Ga terug
+ servings
pompoen-speculaasbrood-met-geroosterde-marshmallows-recept

Pompoen Speculaasbrood met Geroosterde Marshmallows Recept

Heerlijk herfstbrood met de warme smaken van speculaas en pompoen, afgemaakt met geroosterde marshmallows.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Pompoenpuree
  • 150 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 2 tl Speculaaskruiden
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 50 g Boter, gesmolten
  • 100 g Marshmallows

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. In een grote kom, meng de pompoenpuree, suiker, eieren en gesmolten boter.
  3. Voeg de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe. Meng goed.
  4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  5. Bak gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Haal het brood uit de oven en verdeel de marshmallows over de bovenkant.
  7. Zet het brood terug in de oven en bak nog 5-10 minuten tot de marshmallows goudbruin zijn.
  8. Laat afkoelen voor het aansnijden.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Marshmallows, Pompoen, Pumpkin, Speculaas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!