Pompoen Speculaas Cupcakes Recept
Heerlijke herfstige cupcakes met pompoen en speculaaskruiden.
Print Recept
Pin Dit
Cupcake Ingrediënten
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl speculaaskruiden
- ½ tl zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 180 ml pompoenpuree
- 120 ml plantaardige olie
- 1 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
In een grote kom, meng de bloem, bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden en zout.
In een andere kom, klop de suiker en eieren samen tot licht en luchtig.
Voeg de pompoenpuree, olie en vanille-extract toe aan het suikermengsel en meng goed.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles net gecombineerd is.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de cupcakes 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 3000IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Cupcakes, Pompoen, Speculaas