Ga terug
+ servings
pompoen-speculaas-cupcakes-recept

Pompoen Speculaas Cupcakes Recept

Heerlijke herfstige cupcakes met pompoen en speculaaskruiden.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 12 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ tl zout
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 180 ml pompoenpuree
  • 120 ml plantaardige olie
  • 1 tl vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  2. In een grote kom, meng de bloem, bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden en zout.
  3. In een andere kom, klop de suiker en eieren samen tot licht en luchtig.
  4. Voeg de pompoenpuree, olie en vanille-extract toe aan het suikermengsel en meng goed.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles net gecombineerd is.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  7. Bak de cupcakes 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 3000IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Pompoen, Speculaas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!