Ga terug
+ servings
pizza-of-calzone-deeg-recept

Pizza of Calzone Deeg Recept

Een eenvoudig en lekker recept voor pizzadeeg dat ook gebruikt kan worden voor calzones.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Deeg Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Zout
  • 300 ml Lauw water
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
  2. 2. Voeg het lauwe water en de olijfolie toe. Meng tot een deeg.
  3. 3. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
  4. 4. Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat rijzen tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
  5. 5. Verwarm de oven voor op 220°C (428°F).
  6. 6. Verdeel het deeg in tweeën voor pizza's of in vier voor calzones. Rol uit tot gewenste dikte.
  7. 7. Voeg je favoriete toppings toe en bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Pizza Dough, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!