Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza of Calzone Deeg Recept
Een eenvoudig en lekker recept voor pizzadeeg dat ook gebruikt kan worden voor calzones.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Kooktijd:
20
minuten
min
Totale Tijd:
35
minuten
min
Cursus:
Main Course, Hoofdgerecht
Keuken:
Italian, Italiaans
Porties:
4
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Deeg Ingrediënten
500
g
Bloem
7
g
Droge gist
1
tl
Suiker
2
tl
Zout
300
ml
Lauw water
2
el
Olijfolie
Instructies
1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
2. Voeg het lauwe water en de olijfolie toe. Meng tot een deeg.
3. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
4. Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat rijzen tot het in omvang verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
5. Verwarm de oven voor op 220°C (428°F).
6. Verdeel het deeg in tweeën voor pizza's of in vier voor calzones. Rol uit tot gewenste dikte.
7. Voeg je favoriete toppings toe en bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Fat:
3
g
|
Saturated Fat:
0.5
g
|
Sodium:
400
mg
|
Potassium:
100
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
1
g
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
3
mg
Trefwoorden
Pizza Dough, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!