Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza Korst Recept
Een eenvoudig recept voor een heerlijke pizzakorst.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Kooktijd:
15
minuten
min
Totale Tijd:
35
minuten
min
Cursus:
Main Course, Hoofdgerecht
Keuken:
Italian, Italiaans
Porties:
4
porties
Calorieën:
200
kcal
Ingrediënten
Deeg
500
g
Bloem
gezeefd
1
theelepel
Zout
7
g
Droge gist
325
ml
Water
lauw
2
eetlepels
Olijfolie
Instructies
1. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom.
2. Los de gist op in het lauwe water en laat het 5 minuten staan.
3. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg.
4. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
5. Verwarm de oven voor op 220°C.
6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat.
7. Bak de pizzakorst 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde
Calories:
200
kcal
|
Carbohydrates:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
3
g
|
Saturated Fat:
0.5
g
|
Sodium:
300
mg
|
Potassium:
100
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
1
g
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Pizza, Pizzakorst
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!