Ga terug
+ servings
pizza-deeg-recept

Pizza Deeg Recept

Een eenvoudig recept voor het maken van pizzadeeg thuis.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Deeg Ingrediënten

  • 500 g Bloem Type 00
  • 300 ml Water Lauw
  • 7 g Droge gist
  • 10 g Zout
  • 30 ml Olijfolie

Instructies 

  1. 1. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom.
  2. 2. Los de gist op in het lauwe water en laat het 5 minuten staan.
  3. 3. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan de bloem. Meng tot een deeg.
  4. 4. Kneed het deeg 10 minuten tot het glad en elastisch is.
  5. 5. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. 6. Verdeel het deeg in porties en rol het uit tot pizzabodems.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 250mg | Fiber: 2g | Calcium: 10mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!