Pistachecake Recept
Een heerlijke pistachecake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 150 g Suiker
- 100 g Pistachenoten gehakt
- 100 g Boter gesmolten
- 2 Eieren
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 100 ml Melk
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
In een mengkom, klop de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel, afwisselend met de melk.
Roer de gehakte pistachenoten erdoor.
Giet het beslag in de cakevorm en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 6g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg