Ga terug
+ servings
pistachebrood-recept

Pistachebrood Recept

Heerlijk pistachebrood, perfect voor ontbijt of als tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 100 g Gehakte pistachenoten
  • 2 Eieren
  • 100 ml Melk
  • 50 g Boter gesmolten
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, gehakte pistachenoten, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  5. Bak gedurende 45 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pistachio Bread, Pistachebrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!