Ga terug
+ servings
pindakaasta-cake-recept

Pindakaasta Cake Recept

Een heerlijke cake met pindakaas smaak.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g pindakaas
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng pindakaas en suiker tot een glad mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, goed roeren na elke toevoeging.
  4. Voeg vanille-extract toe en meng goed.
  5. Zeef bloem, bakpoeder en zout samen en voeg toe aan het natte mengsel. Meng tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  7. Bak gedurende 30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 50mg | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Cake, Taart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!