Pfeffernusse Koekjes Recept
Traditionele Duitse peperkoekjes, perfect voor de feestdagen.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 250 g Bloem
- 100 g Suiker
- 100 g Honing
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Kaneel
- 0.5 tl Gemalen kruidnagel
- 0.5 tl Gemalen nootmuskaat
- 1 stuk Ei
- 50 g Boter
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
Smelt de boter en meng dit samen met de honing en het ei door de droge ingrediënten.
Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 80kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 30mg | Potassium: 20mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 10mg | Iron: 0.5mg