Ga terug
+ servings
pfeffernusse-koekjes-recept

Pfeffernusse Koekjes Recept

Traditionele Duitse peperkoekjes, perfect voor de feestdagen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: German, Duits
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 80 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 100 g Honing
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 0.5 tl Gemalen kruidnagel
  • 0.5 tl Gemalen nootmuskaat
  • 1 stuk Ei
  • 50 g Boter

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
  3. Smelt de boter en meng dit samen met de honing en het ei door de droge ingrediënten.
  4. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 30mg | Potassium: 20mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 10mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!