Go Back
+ servings
perzikbroodrecept

Perzikbroodrecept

Een heerlijk recept voor perzikbrood, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 stuks Perziken geschild en in stukjes
  • 200 gram Bloem
  • 150 gram Suiker
  • 2 stuks Eieren
  • 100 gram Boter gesmolten
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de eieren en gesmolten boter toe en meng goed.
  4. Spatel de stukjes perzik door het beslag.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Peach Bread, Perzikbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!