Perzik Ondersteboven Taart Recept
Een heerlijke perzik ondersteboven taart die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cakebeslag
- 150 g boter zacht
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 200 g bloem gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 120 ml melk
Topping
- 50 g boter gesmolten
- 100 g bruine suiker
- 4 perziken geschild en in plakjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter voor de topping en meng met de bruine suiker. Giet dit mengsel in de bakvorm.
Leg de plakjes perzik op het suikermengsel in de bakvorm.
Klop de boter en suiker voor het beslag romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en meng goed. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.
Giet het beslag over de perziken in de bakvorm.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm, keer hem dan om op een serveerschaal.
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg