Pecan Taart Cupcakes Recept
Heerlijke pecan taart cupcakes, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cupcake Batter
- 200 g Flour all-purpose
- 150 g Sugar
- 100 g Butter softened
- 2 Eggs large
- 1 teaspoon Vanilla extract
- 1 teaspoon Baking powder
- 0.5 teaspoon Salt
- 120 ml Milk
Pecan Filling
- 100 g Pecans chopped
- 50 g Brown sugar
- 50 g Butter melted
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Bekleed een muffinvorm met cupcakevormpjes.
In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging. Meng de vanille-extract erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg de droge ingrediënten afwisselend met de melk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Meng tot alles net gecombineerd is.
Vul de cupcakevormpjes voor ⅔ met het beslag. Meng de gehakte pecannoten, bruine suiker en gesmolten boter samen. Schep een theelepel van het pecanmengsel bovenop elk cupcakebeslag.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 4g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg