Ga terug
+ servings
papaverzaadbrood-recept

Papaverzaadbrood Recept

Een heerlijk recept voor papaverzaadbrood.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Lauwwarm water
  • 50 g Papaverzaad
  • 10 g Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem, gist, en zout.
  3. Voeg het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Voeg het papaverzaad toe en kneed opnieuw.
  5. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
  6. Vorm het deeg tot een brood en plaats het op een bakplaat.
  7. Bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!