Go Back
+ servings
pannenkoekenrecept

Pannenkoekenrecept

Een eenvoudig en heerlijk pannenkoekenrecept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 30 minutes
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Basis ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 400 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Boter voor bakken

Instructies 

  1. Doe de bloem en het zout in een kom.
  2. Voeg de eieren en de helft van de melk toe. Klop tot een glad beslag.
  3. Voeg de rest van de melk toe en klop opnieuw.
  4. Verhit een beetje boter in een koekenpan.
  5. Giet een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  6. Herhaal tot al het beslag op is.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pancakes/Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!