Ga terug
+ servings
ovenpannenkoekenrecept

Ovenpannenkoekenrecept

Heerlijke ovenpannenkoeken die makkelijk te maken zijn.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 400 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 1 tl Zout
  • 1 el Suiker
  • 50 g Boter gesmolten

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. In een grote kom, meng bloem, melk, eieren, zout en suiker tot een glad beslag.
  3. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  4. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal.
  5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of tot goudbruin en gaar.
  6. Serveer warm met stroop of poedersuiker.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 8g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 100mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pancake, Pannenkoek
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!