Ga terug
+ servings
ovengebakken-kippenfajitas-recept

Ovengebakken Kippenfajitas Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor ovengebakken kippenfajitas.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Mexican, Mexicaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 stuk Rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 stuk Gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 stuk Groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 stuk Ui in dunne plakjes gesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Chilipoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 8 stuks Tortilla's

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de kip, paprika's en ui in een grote mengkom.
  3. Voeg de olijfolie, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng goed.
  4. Verspreid het mengsel gelijkmatig over een bakplaat.
  5. Bak in de oven gedurende 25 minuten, of tot de kip gaar is.
  6. Serveer de kippenfajitas met warme tortilla's.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 100mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Fajitas, Kippenfajitas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!