Ga terug
+ servings
mexicaanse-chocolade-cupcakes-recept

Mexicaanse Chocolade Cupcakes Recept

Heerlijke Mexicaanse chocolade cupcakes met een vleugje kaneel en chili.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Mexican, Mexicaans
Porties: 12 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Ingrediënten

  • 150 g Bloem
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 1 tl Kaneel
  • 0.5 tl Chilipoeder
  • 200 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 120 ml Melk
  • 120 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract
  • 120 ml Heet water

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
  2. In een grote kom, meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, kaneel en chilipoeder.
  3. In een andere kom, klop suiker en eieren samen tot licht en luchtig.
  4. Voeg melk, olie en vanille-extract toe aan het eimengsel en meng goed.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles net gemengd is.
  6. Roer het hete water erdoor tot het beslag glad is.
  7. Vul de cupcakevormpjes voor ⅔ met het beslag.
  8. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 30mg | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Cupcakes, Chocolade, Kaneel, Chili
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!