Mexicaanse Chocolade Cupcakes Recept
Heerlijke Mexicaanse chocolade cupcakes met een vleugje kaneel en chili.
Print Recept
Pin Dit
Cupcake Ingrediënten
- 150 g Bloem
- 50 g Cacaopoeder
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Zout
- 1 tl Kaneel
- 0.5 tl Chilipoeder
- 200 g Suiker
- 2 Eieren
- 120 ml Melk
- 120 ml Plantaardige olie
- 1 tl Vanille-extract
- 120 ml Heet water
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
In een grote kom, meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, kaneel en chilipoeder.
In een andere kom, klop suiker en eieren samen tot licht en luchtig.
Voeg melk, olie en vanille-extract toe aan het eimengsel en meng goed.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot alles net gemengd is.
Roer het hete water erdoor tot het beslag glad is.
Vul de cupcakevormpjes voor ⅔ met het beslag.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 30mg | Iron: 1.5mg
Cupcakes, Chocolade, Kaneel, Chili