Go Back
+ servings
meringue-koekjes-recept

Meringue Koekjes Recept

Heerlijke, luchtige meringue koekjes die smelten in je mond.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 1 hour
Totale Tijd: 1 hour 15 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 porties
Calorieën: 50 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 4 stuks Eiwitten op kamertemperatuur
  • 200 gram Suiker
  • 1 theelepel Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf met een mixer tot er zachte pieken ontstaan.
  3. Voeg geleidelijk de suiker toe, een eetlepel per keer, terwijl je blijft kloppen tot het mengsel glanzend en stijf is.
  4. Spatel voorzichtig het vanille-extract door het mengsel.
  5. Spuit of lepel kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat.
  6. Bak de meringues in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten. Laat ze daarna in de oven afkoelen met de deur op een kier.

Voedingswaarde

Calories: 50kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 1g | Sodium: 10mg | Potassium: 20mg | Sugar: 12g | Calcium: 1mg

Trefwoorden

Meringue, Meringue
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!