Ga terug
+ servings
melassekoekjes-recept

Melassekoekjes Recept

Heerlijke melassekoekjes, perfect voor bij de thee of koffie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 120 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Boter op kamertemperatuur
  • 150 g Melasse
  • 100 g Suiker
  • 1 teaspoon Bakpoeder
  • 1 teaspoon Kaneel
  • 0.5 teaspoon Gemberpoeder
  • 0.25 teaspoon Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, mix de boter en suiker tot een romige massa.
  3. Voeg de melasse toe en mix goed door.
  4. Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en zout toe. Mix tot een glad deeg.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 50mg | Potassium: 70mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!