Melassekoekjes Recept
Heerlijke melassekoekjes, perfect voor bij de thee of koffie.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Bloem
- 100 g Boter op kamertemperatuur
- 150 g Melasse
- 100 g Suiker
- 1 teaspoon Bakpoeder
- 1 teaspoon Kaneel
- 0.5 teaspoon Gemberpoeder
- 0.25 teaspoon Zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een grote kom, mix de boter en suiker tot een romige massa.
Voeg de melasse toe en mix goed door.
Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en zout toe. Mix tot een glad deeg.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 120kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 1g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 50mg | Potassium: 70mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg