Ga terug
+ servings
mediterrane-bladerdeeg-kip-recept

Mediterrane Bladerdeeg Kip Recept

Een heerlijk recept voor bladerdeeg met kip en mediterrane smaken.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterranean, Mediterraan
Porties: 4 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 pak Bladerdeeg ontdooid
  • 1 stuk Ei losgeklopt
  • 100 g Feta verkruimeld
  • 50 g Zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 1 tl Oregano gedroogd
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet tot goudbruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de zongedroogde tomaten, oregano, paprikapoeder en feta toe. Meng goed.
  5. Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat en verdeel het kipmengsel over het midden van elk vel.
  6. Vouw de randen van het bladerdeeg over de vulling en bestrijk met losgeklopt ei.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot goudbruin en knapperig.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken, Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!