Ga terug
+ servings
matcha-pannenkoeken-recept

Matcha Pannenkoeken Recept

Heerlijke matcha pannenkoeken voor een gezonde start van de dag.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Breakfast, Ontbijt
Keuken: Japanese, Japans
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 gram Bloem
  • 300 ml Melk
  • 2 stuks Eieren
  • 2 eetlepels Matcha poeder
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Doe de bloem, matcha poeder, suiker en zout in een mengkom.
  2. Voeg de eieren en melk toe en klop tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
  4. Giet een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er belletjes ontstaan. Draai om en bak nog een minuut.
  5. Herhaal met de rest van het beslag.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Matcha, Pannenkoeken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!