Ga terug
+ servings
marmer-cake-recept

Marmer Cake Recept

Een heerlijke marmercake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur 5 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de boter en suiker romig.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe aan het mengsel.
  5. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan één deel de cacaopoeder en melk toe en meng goed.
  6. Schep om en om het vanille- en chocoladebeslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak de cake in 45 minuten gaar.
  8. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cake, Marmer Cake, Bakken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!