Mallorca Brood Recept
Een heerlijk traditioneel broodrecept uit Mallorca.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 500 g Bloem
- 7 g Droge gist
- 300 ml Lauw water
- 10 g Zout
- 50 g Suiker
- 50 g Boter gesmolten
- 2 Eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Los de gist op in het lauwe water.
Doe de bloem in een kom en voeg het gistmengsel toe.
Voeg de suiker, zout, gesmolten boter en eieren toe. Meng goed.
Kneed het deeg tot het soepel is.
Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Vorm het deeg en leg het op een bakplaat.
Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg