Ga terug
+ servings
mallorca-brood-recept

Mallorca Brood Recept

Een heerlijk traditioneel broodrecept uit Mallorca.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Spanish, Spaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Lauw water
  • 10 g Zout
  • 50 g Suiker
  • 50 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Los de gist op in het lauwe water.
  3. Doe de bloem in een kom en voeg het gistmengsel toe.
  4. Voeg de suiker, zout, gesmolten boter en eieren toe. Meng goed.
  5. Kneed het deeg tot het soepel is.
  6. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  7. Vorm het deeg en leg het op een bakplaat.
  8. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!