Ga terug
+ servings
low-carb-amandel-kaneel-boterkoekjes-recept

Low Carb Amandel Kaneel Boterkoekjes Recept

Een heerlijk recept voor koolhydraatarme amandel kaneel boterkoekjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 12 koekjes
Calorieën: 120 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g Amandelmeel
  • 100 g Boter kamertemperatuur
  • 50 g Erythritol
  • 1 tl Kaneel
  • 1 stuk Ei
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. In een grote mengkom, meng de boter en erythritol tot een romig mengsel.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg het amandelmeel, kaneel en zout toe en meng tot een deeg.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 3g | Fat: 11g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 30mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 30mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Koolhydraatarm, Low Carb
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!