Ga terug
+ servings
linzen-flatbread-recept

Linzen Flatbread Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor linzen flatbread.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Middle Eastern, Midden-Oosters
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Flatbread Ingrediënten

  • 200 g Rode linzen gedroogd
  • 300 ml Water
  • 1 tl Zout

Instructies 

  1. Spoel de linzen af en laat ze 2 uur weken in water.
  2. Giet de linzen af en doe ze in een blender met 300 ml vers water en zout. Blend tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  4. Giet een pollepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog is. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
  5. Herhaal met de rest van het beslag.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 10g | Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 8g | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 30mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Flatbread, Linzenbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!