Go Back
+ servings
libanees-bergbrood-recept

Libanees Bergbrood Recept

Een heerlijk Libanees broodrecept dat perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 50 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Lebanese, Libanees
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Bloem
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Water lauw
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Mix bloem, zout en gist in een kom.
  3. Voeg water en olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  5. Vorm het deeg tot een bol en leg op een bakplaat.
  6. Bak het brood 30 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!