Ga terug
+ servings
kortcake-recept

Kortcake Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor een klassieke kortcake.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe. Meng goed.
  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  5. Bak gedurende 25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  6. Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Kortcake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!