Ga terug
+ servings
kookwaterdeegrecept

Kookwaterdeegrecept

Een eenvoudig recept voor kookwaterdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 ml Water
  • 200 g Bloem
  • 50 g Boter
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Breng het water aan de kook in een kookpan.
  2. Voeg de boter en het zout toe en roer tot de boter is gesmolten.
  3. Voeg de bloem in één keer toe en roer krachtig met een houten lepel tot een glad deeg ontstaat.
  4. Blijf roeren op laag vuur tot het deeg van de pan loslaat en een bal vormt.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen voor gebruik.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Dough, Deeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!