Koningscake Recept
Een heerlijke en eenvoudige cake, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept
Pin Dit
Cake Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 200 g Suiker
- 200 g Boter op kamertemperatuur
- 4 Eieren
- 1 tl Vanille-extract
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Klop de boter en suiker romig.
Voeg één voor één de eieren toe, goed kloppen na elk ei.
Voeg vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het mengsel.
Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg