Go Back
+ servings
koningscake-recept

Koningscake Recept

Een heerlijke en eenvoudige cake, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Cake Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 200 g Boter op kamertemperatuur
  • 4 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F).
  2. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. Klop de boter en suiker romig.
  4. Voeg één voor één de eieren toe, goed kloppen na elk ei.
  5. Voeg vanille-extract toe en meng goed.
  6. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het mengsel.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cake, Koningscake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!