Klassiek Recept voor Vetdeegtaart
Een traditioneel recept voor een heerlijke vetdeegtaart.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 300 g Bloem
- 150 g Boter koud en in blokjes
- 1 snuf Zout
- 100 ml Water koud
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem en het zout in een mengkom.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Voeg geleidelijk het koude water toe en meng tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot goudbruin.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1.5mg