Go Back
+ servings
klassiek-recept-voor-vetdeegtaart

Klassiek Recept voor Vetdeegtaart

Een traditioneel recept voor een heerlijke vetdeegtaart.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour 15 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 300 g Bloem
  • 150 g Boter koud en in blokjes
  • 1 snuf Zout
  • 100 ml Water koud

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem en het zout in een mengkom.
  3. Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  4. Voeg geleidelijk het koude water toe en meng tot een samenhangend deeg.
  5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot goudbruin.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Pie, Taart
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!