Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Klassiek Recept voor Vetdeegtaart
Een traditioneel recept voor een heerlijke vetdeegtaart.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
30
minutes
mins
Kooktijd:
45
minutes
mins
Totale Tijd:
1
hour
hr
15
minutes
mins
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
Dutch/Nederlands
Porties:
8
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Deeg
300
g
Bloem
150
g
Boter
koud en in blokjes
1
snuf
Zout
100
ml
Water
koud
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem en het zout in een mengkom.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Voeg geleidelijk het koude water toe en meng tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten of tot goudbruin.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
12
g
|
Saturated Fat:
7
g
|
Cholesterol:
30
mg
|
Sodium:
150
mg
|
Potassium:
50
mg
|
Fiber:
1
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
1.5
mg
Trefwoorden
Pie, Taart
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!